Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ

SILVER ALERT!

ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ
ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

 Κύριοι Αρχηγοί των Πολιτικών Κομμάτων,
Την ερχόμενη Κυριακή, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον του τόπου, σε μια δραματικά δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα.
Οι πολίτες βομβαρδίζονται από προεκλογικές υποσχέσεις, επικοινωνιακά μηνύματα, συζητήσεις και τηλεοπτικούς διαξιφισμούς υποψηφίων και βεβαίως, όλα τα κόμματα θέτουν στην κρίση των πολιτών τα προγράμματά τους για την επόμενη μέρα.
Με λύπη διαπιστώνουμε ότι τα πολιτικά κόμματα και σχηματισμοί που διεκδικούν την ψήφο μας σε αυτήν την εκλογική διαδικασία, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, μοιάζουν να μην υπολογίζουν σε αυτή την πορεία της χώρας στο ΑΥΡΙΟ τους αγωνιστές της ζωής του χθες, τους ανθρώπους που αγωνιζόμενοι, σκληρά εργαζόμενοι και με πολλές θυσίες έδωσαν σε όλους εμάς ζωή, μας ανέθρεψαν, στήριξαν την Ελληνική Οικογένεια και τον Τόπο.
Απουσιάζει, σχεδόν πλήρως, από τις προτάσεις των διεκδικητών της λαϊκής εντολής, κάθε αναφορά και πρόβλεψη για τους ηλικιωμένους, που αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας … σχεδόν το 1/4.



Οι ηλικιωμένοι, σήμερα, κάθε άλλο παρά απολαμβάνουν την αναγνώριση που τους αξίζει από την Πολιτεία. Τα «τιμημένα γηρατειά» δεν τιμώνται από το κράτος, δεν προστατεύονται από τις πρόνοιές του, δεν εξυπηρετούνται από τις υποδομές του.

-          Η συνεχής μείωση του εισοδήματος των συνταξιούχων μας, οδηγεί τους ηλικιωμένους στην απόγνωση, αφαιρώντας τους μέρα με τη μέρα το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

-          Οι ανεπαρκείς υποδομές στην Υγεία, οι ατέλειωτες ουρές για ένα ιατρικό ραντεβού, η διάλυση των νοσοκομείων, ενισχύουν το αίσθημα ανασφάλειας σε ανθρώπους που, σε πολλές περιπτώσεις, χρειάζονται καθημερινή ιατρική φροντίδα.

-          Η ανικανότητα της Πολιτείας να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα, έχει απευθείας αποδέκτες των συνεπειών τους ηλικιωμένους, που καθημερινά δέχονται επιθέσεις ακόμα και μέσα στα σπίτια τους!

-          Η, σχεδόν, πλήρης απουσία κάθε κρατικής υποδομής για την κοινωνικοποίησή τους και η διάλυση των υποτυπωδών που υπάρχουν, οδηγούν τους ηλικιωμένους στην απομόνωση, την απογοήτευση και τη μελαγχολία.

Κύριοι Αρχηγοί,
Ζητάτε την εμπιστοσύνη της Ελληνικής Κοινωνίας για τον καθορισμό της πορείας του Τόπου. Ισχυρίζεστε δε, ότι αναγνωρίζετε και αναλαμβάνετε την ευθύνη που σας αναλογεί για τη σημερινή κρίσιμη κατάσταση της χώρας.

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι:

ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ;
ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ, ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ;
ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ;
Ή ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;

Εμείς πιστεύουμε ότι άνθρωποι που δούλεψαν, αγωνίστηκαν και πλήρωσαν για αυτή την Πατρίδα, δεν αξίζουν την περιθωριοποίηση που τους επιβάλετε. Δεν αξίζουν τη μεταχείριση πολιτών δεύτερης κατηγορίας αυτοί που μας έδωσαν ζωή.
Η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, με σύμμαχο την Κοινωνία, προσπαθεί και αναπτύσσει προγράμματα, δράσεις και πρωτοβουλίες που υπερασπίζονται το δικαίωμα των ηλικιωμένων στη ΖΩΗ. Επιτέλους και η πολιτεία, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της! Τους ίδιους προβληματισμούς, πρέπει να πούμε, εκφράζει και η ΜΚΟ 50 plus Hellas που μαζί με την ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, έρχονται να αντικαταστήσουν την επίσημη Πολιτεία στην ΑΠΟΥΣΙΑ της από τη στήριξη της ευαίσθητης αυτής κοινωνικής ομάδας.

-          Αξιοπρεπές εισόδημα,
-          Αίσθημα ασφάλειας και προστασία από την εγκληματικότητα,
-          Ευκαιρίες συμμετοχής και κοινωνικοποίησης,
-          Ουσιαστική λειτουργία υποδομών που θα ενισχύσουν την αυτονομία των ηλικιωμένων και την παραμονή τους στο σπίτι τους
-          Σύστημα υγείας με έμφαση στην πρόληψη και κυρίως με εύκολη πρόσβαση για τους ηλικιωμένους,
είναι μόνο μερικές από τις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ για την ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα, που είναι ανάγκη να υιοθετηθούν από την Πολιτεία.

Για τη σημερινή κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Χώρα είσαστε, κύριοι Αρχηγοί, αποκλειστικά υπεύθυνοι, με διαφορετικό, ίσως, μερίδιο ευθύνης ο καθένας. Η Ελληνική Κοινωνία, δεν οδηγήθηκε εδώ με τη βούλησή της. Είναι, λοιπόν, τώρα η ώρα για την έντιμη ανάληψη ευθυνών, αλλά και για το σχεδιασμό της πορείας του Τόπου από εδώ και πέρα. Για εμάς, θα είναι ένα φοβερά απαισιόδοξο μήνυμα, αν ακόμα και φέτος που διανύουμε το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΕΝΕΑΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 2012, επιμείνετε στην αδιαφορία και την απαξίωση μιας κοινωνικής ομάδας που τόσα έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει και τόση ανάγκη στήριξης έχει σήμερα.

Οι ηλικιωμένοι, οι συνταξιούχοι και γενικά τα άτομα της τρίτης ηλικίας  χρειάζονται σεβασμό. Σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά τους. Δικαιούνται αξιοπρεπείς συντάξεις και σωστή ιατροφαρμακευτική  και νοσοκομειακή περίθαλψη. Δικαιούνται να νοιώθουν ασφάλεια που μόνο το Κράτος μπορεί να τους την παρέχει. Δικαιούνται τα αυτονόητα για κάθε άνθρωπο.
Για να μπορούν με ελπίδα να βλέπουν την επόμενη μέρα. Για να μην νοιώθουν ότι είναι βάρος στα παιδιά τους.
Για να μπορούν να ζουν!

Κύριοι Αρχηγοί,

Έχετε μια μοναδική ευκαιρία να ξαναδώσετε στην Ελληνική Κοινωνία την Ελπίδα και την Αξιοπρέπεια που της αξίζει! Την ύστατη, έστω στιγμή, σας καλούμε να αποδείξετε ότι είσαστε ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ αποδέκτες της λαϊκής εντολής και όχι επικεφαλείς εκλογικών μηχανισμών με επικοινωνιακά χαρακτηριστικά.
Αποτελεί υποχρέωσή σας να αντιμετωπίσετε ισότιμα και τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, να αναλάβετε και απέναντι σε αυτούς τις υποχρεώσεις σας!


Με αγωνία,
για την ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ
ο Πρόεδρος
Γεράσιμος Κουρούκλης
Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ

Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας
Τ: 210 6917125, 210 6990885
E-mail:pelina-communication@lifelinehellas.gr
communication@lifelinehellas.gr
pelinath@yahoo.gr
www.lifelinehellas.gr 
http://www.facebook.com/group.php?gid=38809959733&ref=mf




·         Οι ηλικιωμένοι που εξυπηρετούνται μέχρι σήμερα με το «κόκκινο κουμπί» σε όλη την Ελλάδα ανέρχονται στους 882.
·         Η λίστα αναμονής των ηλικιωμένων που χρήζουν των υπηρεσιών του «κόκκινου κουμπιού» αριθμεί πάνω από 3.500 άτομα.
·         Οι εθελοντές γείτονες ανέρχονται στους 800, εκ των οποίων 400 είναι ταυτοποιημένοι με ηλικιωμένους, ενώ 350 είναι σε αναμονή ταυτοποίησης.
·         Από την έναρξη λειτουργίας (Απρίλιος 2011) του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων έχουν δημοσιοποιηθεί  62 SILVER ALERTS για ισάριθμους εξαφανισθέντες. Από αυτούς ανευρέθησαν 47, ενώ εκκρεμούν ακόμα 15 αναζητήσεις.
·         Mεγάλος είναι ο αριθμός κλήσεων των πολιτών προς την Εθνική Γραμμή SOS 1065 που παρέχει η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, για περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων, για καταγγελία περιστατικών κακοποίησης και για περιστατικά ψυχολογικής υποστήριξης.

Σε αυτόν τον αγώνα ακόμα και η πιο μικρή δωρεά είναι πολύτιμη!                                                  
  ALPHA BANK 364 – 002101 – 094963            EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 167/296156 - 39



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου