Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΜΟΝΟ 2 € το έργο της ΜΚΟ ''Γραμμή Ζωής'' που από το 2006 φροντίζει τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας. Ας βοηθήσουμε όλοι στην ενίσχυση του έργου τους γιατί χάρη σε εσάς και στην οργάνωση ''Γραμμή Ζωής'' ένας παππούς ή μία γιαγιά δεν θα είναι ποτέ ξανά μόνος/η, ιδίως αυτές τις μέρες των Εορτών.

  κάντε κλικ εδώ:

Κουπόνι καμπάνιας 2 ευρώ!

Ας βοηθήσουμε όλοι τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας στηρίζοντας με ΜΟΝΟ 2 € το έργο της ΜΚΟ Γραμμής Ζωής που φροντίζει με συνέπεια και πίστη για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση των συνανθρώπων μας. Όλες οι εισπράξεις προσφέρονται στη ΜΚΟ ''Γραμμή Ζωής''. Σας χρειαζόμαστε όλους για να φροντίσουμε εκείνους που μας φρόντισαν!


Περιγραφή και Όροι Κοινωφελούς Καμπάνιας


  • Όλα τα έσοδα της καμπάνιας δωρίζονται στη ΜΚΟ "Γραμμή Ζωής".
  • Η καμπάνια είναι ενεργή από 10/12/12 έως και 31/01/13.
  • Τα κουπόνια δεν εξαργυρώνονται ούτε έχουν ημερομηνία λήξης. Αποτελούν προσωπικό αποδεικτικό στοιχείο της συνεισφοράς σας στην οργάνωση Γραμμή Ζωής.
  • Κάθε χρήστης μπορεί να αγοράσει απεριόριστο αριθμό κουπονιών για τον ίδιο ή υπό μορφή δώρου για φίλους και συγγενείς.



Λίγα Λόγια για τη ΜΚΟ "Γραμμή Ζωής"

Η Γραμμή Ζωής είναι η μοναδική Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται για πρακτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι. Ιδρύθηκε το 2006 από μία ομάδα ανθρώπων με επιστημονική γνώση και εμπειρία στο χώρο της κοινωνικής μέριμνας, της σωματικής και ψυχικής υγείας, ευαισθητοποιημένους από τα υπάρχοντα προβλήματα στην οργανωμένη και ουσιαστική στήριξη των ηλικιωμένων.

Εκ των πραγμάτων, οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας, αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας. Όχι μόνο για τη συνεχιζόμενη προσφορά τους, αλλά και για λόγους ευαισθησίας απέναντι σε μια ομάδα πολιτών που καθίστανται εκ των πραγμάτων όλο και πιο αδύναμοι, έχουμε όλοι την υποχρέωση να φροντίζουμε για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Η Γραμμή Ζωής, με τα προγράμματα και τις δομές που αναπτύσσει, προσπαθεί βασισμένη στην εθελοντική προσφορά να βοηθήσει όσο μπορεί στην κατεύθυνση αυτή. Το Κόκκινο Κουμπί, το πρόγραμμα του Εθελοντή Γείτονα, η Πανελλήνια Τράπεζα Αίματος για την Τρίτη Ηλικία, η Στήριξη μέσω των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών της Κοινωνικής Υπηρεσίας, η Νομική Υπηρεσία, το πρόγραμμα Silver Alert, η Γραμμή 1065 για καταγγελίες κακομεταχείρισης και κακοποίησης ηλικιωμένων, τα Eπισιτιστικά προγράμματα «Προσφέρουμε τροφή σε εκείνους που μας … ανέθρεψαν» και «Κάθε μέρα δίπλα τους!», είναι κάποιες από τις υπηρεσίες της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, που προσπαθούν να παρέχουν στους ηλικιωμένους το αίσθημα ασφάλειας, κοινωνικοποίησης και αξιοπρέπειας που πρέπει να έχει κάθε πολίτης αυτής της χώρας.

Σε όλη την Ελλάδα 1078 ηλικιωμένοι έχουν αποκτήσει δωρεάν το κόκκινο κουμπί και είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα Τηλεειδοποίηση.

Σημαντική θέση στις δράσεις μας έχει η Τράπεζα Αίματος για την Τρίτη Ηλικία. Από τον Μάρτιο του 2010 μέχρι σήμερα η Τράπεζα αίματος της Γραμμής Ζωής έχει σταθεί επάξια στο πλευρό όσων ηλικιωμένων χρειάσθηκαν αίμα λόγω ατυχήματος ή βεβαρημένης υγείας και δεν μπορούσαν αν εξυπηρετηθούν.

Η οικονομική κρίση έπληξε κυρίως τους ηλικιωμένους. Στη Γραμμή ζωής αποφασίσαμε να μη μείνουμε απαθείς. Δημιουργήσαμε ένα επισιτιστικό μηνιαίο πρόγραμμα για διανομή τροφίμων μακράς διαρκείας με το σύνθημα «Προσφέρουμε τροφή σε εκείνους που … μας ανέθρεψαν». Καταφέραμε από την 1η Δεκεμβρίου 2011 μέχρι σήμερα να παραδώσουμε περισσότερες από 800 τσάντες με τρόφιμα σε αντίστοιχους ηλικιωμένους.

Παράλληλα, 300 ηλικιωμένοι που κατοικούν στα Δυτικά προάστια κάθε μήνα παραλαμβάνουν από την Γραμμή Ζωής στο σπίτι τους - ώστε να διασφαλίζουμε την αξιοπρέπειά τους - ένα κιβώτιο βάρους περίπου 20  κιλών που περιλαμβάνει τρόφιμα μακράς διαρκείας, καθώς και οικονομικό βοήθημα. Κάθε κιβώτιο είναι για ένα άτομο και αρκετό για την αξιοπρεπή διαβίωση του για ένα μήνα.


Ο στόχος της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, από το 2006 που ιδρύθηκε, ήταν και παραμένει να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε και να υποστηρίζουμε προγράμματα δράσης, στην κατεύθυνση της εξασφάλισης μιας ποιοτικής και αξιοπρεπούς διαβίωσης της πιο ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας.


Φροντίδα, προστασία, αίσθημα ασφάλειας είναι  αυτά που προσπαθούμε να προσφέρουμε στους ηλικιωμένους. Εθελοντισμός, ενεργοποίηση της κοινωνίας, αξιοποίηση της τεχνολογίας και της επικοινωνίας, είναι τα μέσα που χρησιμοποιούμε για να το πετύχουμε.




Γραμμή Ζωής-Κοινωφελές Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο

Κοδράτου 4, Αθήνα
Τηλ.: 210 6917125, 210 6990885,
Fax: 210 5246208,
E-mail: fundraising@lifelinehellas.gr,
URL: www.lifelinehellas.gr
facebook: https://www.facebook.com/Lifelinehellas
https://www.facebook.com/sos1065

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου