Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Βρέθηκε σώος, ο ηλικιωμένος στην Τρίπολη! Αναζητούνταν με SILVER ALERT


ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ του κου Ηλία Ταλούμη

Η περιπέτεια του κου Ηλία Ταλούμη έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο κ. Ταλούμης, ο οποίος εξαφανίσθηκε την 20/10/2013 από την Τρίπολη Αρκαδίας, είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται πλέον κοντά στα οικεία του πρόσωπα.
Συγκεκριμένα, ο ηλικιωμένος εξαφανίστηκε  το πρωί προς μεσημέρι της 20/10/2013  από την οικία του στην Τρίπολη. Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, με τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, την 21/10/2013 ενεργοποίησε το SILVER ALERT. Η Κοινωνική Υπηρεσία της Οργάνωσης δέχθηκε το πρωί της Τρίτης 22/10/2013, κλήση, από κάτοικο της περιοχής, που ανέφερε ότι είχε δει έναν ηλικιωμένο με τα χαρακτηριστικά του αναζητούμενου, κοντά στις γραμμές του τραίνου. Μετά την πάροδο λίγου χρόνου, η Κοινωνική Υπηρεσία της Οργάνωσης ενημερώθηκε ότι ο ηλικιωμένος βρέθηκε από άνδρες του Τ.Α. Τρίπολης, στην περιοχή που είχε υποδείξει ο εθελοντής.
Ο 75χρονος, μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο και βρίσκεται και πάλι κοντά στα οικεία του πρόσωπα.
Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, με το Silver Alert Hellas και την Εθνική γραμμή SOS για τους ηλικιωμένους «1065», με τη βοήθεια των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών κατορθώνει να κινητοποιεί την κοινωνία για να βρει τους ηλικιωμένους που αναζητούνται.
Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Και αυτό, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά  να βρεθούν οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται σε κίνδυνο.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου