Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Πολίτης, είδε το SILVER ALERT και τον αναγνώρισε! ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ του κου Αντωνίου Λιγνού

Η περιπέτεια του κου Αντωνίου Λιγνού έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο κος Λιγνός, ο οποίος εξαφανίσθηκε την 28/10/2013 από το Περιστέρι Αττικής, βρέθηκε σώος και βρίσκεται πλέον κοντά στα οικεία του πρόσωπα.
Συγκεκριμένα, ο ηλικιωμένος εξαφανίστηκε  το πρωί της 28/10/2013  από την οικία του στο Περιστέρι, όταν βγήκε για την καθιερωμένη του βόλτα και δεν επέστρεψε.
Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, με τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, το μεσημέρι της 29/10/2013 ενεργοποίησε το SILVER ALERT.
Η Κοινωνική Υπηρεσία της Οργάνωσης δέχθηκε το απόγευμα  της Τρίτης 29/10/2013, κλήση, από πολίτη που είχε δει το SILVER ALERT, με την οποία ενημερώθηκε ότι ένας ηλικιωμένος με τα χαρακτηριστικά του αναζητούμενου είχε βρεθεί το μεσημέρι της ίδιας ημέρας από περίοικους στην περιοχή κοντά στις ταβέρνες της Πάρνηθας και είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ.
Η Κοινωνική Υπηρεσία της Οργάνωσης επικοινώνησε αμέσως με το νοσοκομείο και μετά την επιβεβαίωση του περιστατικού, ενημέρωσε τους οικείους του κου Λιγνού.
Ο 78χρονος, έχει και πάλι δίπλα του τα αγαπημένα του πρόσωπα!
Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, με το SilverAlertHellas και την Εθνική γραμμή SOS για τους ηλικιωμένους «1065», με τη βοήθεια των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών κατορθώνει να κινητοποιεί την κοινωνία για να βρει τους ηλικιωμένους που αναζητούνται.
Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Και αυτό, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά  να βρεθούν οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται σε κίνδυνο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου